t Goed Rietberghe - Welkom in de Achterhoek Gelderland

Goed vertoeven in hartje Achterhoek

 

De achterhoek staat bekend om het coulissenlandschap, bosgebieden die worden afgewisseld met weilanden en akkers, dorpen en boerderijen. In deze mooie rustige en ruime omgeving ligt 't goed Rietberghe.

 

't Goed Rietberghe is een mooie oude Saksische boerderij uit 1804 met een schoppe (de oude Achterhoekse benaming voor schuur) en een geweldige atelierruimte. Het heeft een grote tuin van ongeveer een halve hectare met mooie bomen, doorkijkjes en prachtige ruime uitzichten.

 

Zowel De Boerderij als De Schoppe zijn te huur voor groepen. De Boerderij is groot en heeft grote vertrekken en 9 kamers met mogelijkheden tot 15 logies. De vrijstaande Schoppe is ook ruim en is een heerlijk vakantiehuis tot 6 volwassenen.

 

Beide huizen van 't goed Rietberghe lenen zich perfect voor gezellige vrienden- of familieweekenden. Daarnaast zijn ze ook heel geschikt voor creatieve groepen of denktanks uit verschillende hoeken. Er zijn grotere ruimten waar groepen samen kunnen zitten, maar ook voldoende hoekjes en zitjes als mensen zich even willen afzonderen. 

Vanwege het atelier is de locatie uiteraard ideaal voor beeldend kunstenaars en schildergroepen, maar ook schrijf- en leesgroepen, beoefenaars van yoga, of groepen die komen voor bijvoorbeeld innovatief denken, wandelen of wielrennen of puur voor de rust, zullen inspiratie kunnen vinden in de huizen en de omgeving.

 

Beide vakantiehuizen hebben een persoonlijke open sfeer. De ervaring leert dat mensen zich hier snel thuis voelen.

 

De historische elementen zoals de oorspronkelijke gevel uit 1804 met de geweldige voordeur met de mooie levensboom erboven en de oude gebinten die zijn overal te zien zijn, geven 't goed Rietberghe het authentieke karakter. De kracht, schoonheid, kunde en aandacht die hiervanuit gaan zijn inspirerend. Beide huizen zijn ingericht met kunst, boeken, design, Afrikaanse meubels en andere bijzondere spullen, die op vergelijkbare manier verrijkend werken. Samen vormen ze het hart van 't goed Rietberghe.

 

Buiten biedt het huis rust en veel ruimte. In de grote tuin kun je heerlijk genieten van mooi weer en kunnen kinderen zich lekker uitleven. Er zijn verschillende zithoeken en terrassen om met de zon mee te draaien of juist beschut te zitten. Op het erf ligt bovendien een tennisbaan (ook leuk voor rolschaatsen, krijttekenen en skeeleren)

 

 

Op maat

Het is mogelijk om het hele goed Rietberghe te huren of één van de huizen met het atelier. 

 

Ook is het mogelijk een creatieve workshop aan te vragen, toegespitst op uw groep. Deze unieke creatieve ervaring op de locatie resulteert in een werk dat als herinnering mee naar huis kan. Zie hier het workshopaanbod Tekenstreken

 

Omgeving

In de omgeving van de boerderij zijn veel mooie weggetjes om te wandelen en te fietsen. (bijvoorbeeld de kerkepaden)
Verder zijn er wijnroutes, de kastelenroute, de bossen van Ruurlo (met klimbos en doolhof) Lochem en Barchem, het Vragender veen en 't Zwilbroekse veen, Bredevoortse boekenmarkt, de Slangenburg, stadjes als Groenlo, Winterswijk, Zutphen, Bronkhorst, Lochem, Doesburg en iets verder Deventer en Bocholt. Denk ook aan museum MORE in Ruurlo en Gorsel

 

 

Welkom in de Achterhoek Gelderland foto 6

Reageer

Name:
Naam*:
E-mailadres*:
Telefoon:
Uw reactie:
*Verplicht in te vullen